woensdag 30 april 2008

Anonieme Alcoholisten on Tour

Vandaag werden we vroeg opgehaald door African Eagle tours. Er stond een wijnproeverij op het programma. Allereerst gingen we naar Stellenbosch om daar bij Zevenwacht 4 wijnen te proeven. Zevenwacht ligt in een rustige maar prachtige omgeving net iets buiten Stellenbosch in Kuilsrivier. Johan is niet zo’n wijndrinker en ook Marianne is niet echt van de rode wijn dus hoopten wij op wat witte wijnen. Die kregen wij ook als eerste: de Sauvignon Blanc en de Tin Mine White. Er stond tevens een kaasplankje op tafel die bij ons gretig aftrek vond. Heerlijk kaas! Maar ja, we waren hier voor de wijn en niet voor de kaas dus kregen we een rondleiding door de wijnkelders. Niet echt heel interessant als je al eens bij een brouwerij of een distillerij geweest bent. Het is allemaal een pot nat met als resultaat een heerlijke fles alcohol. Na de rondleiding waren de Pinotage aan de beurt en de Syrah. Niet echt ons ding, maar ach. Let wel, het was nog voor 10u dat we begonnen met de eerste wijn. Alcoholisten in spe. We hebben geen wijn gekocht overigens, alleen overheerlijke eigen gemaakte kaas van Zevenwacht. Na Zevenwacht reed het busje verder naar Stellenbosch waar we 45 minuten zelf door het oude centrum mochten slenteren. Johan en ik gebruikten die 45 minuten voornamelijk om een kopje rooibos thee te drinken met een scone erbij. Scone is niet het juiste woord, het leek verdorie wel een hele taart, zo groot was hij. Toen gingen we langs een Cheetah enclosure waar we even naar de daar aanwezige cheetahs gestaard hebben. Toen was het tijd voor Franschoek.

Het was tijd voor een lunch die we genuttigd hebben onder een parasolletje op een terrasje in Franschoek: een struisvogel burger. Na een ondergrondje in onze maag, gingen we naar het Dieu Donne landgoed in Franschoek.

Dit was een geweldig landgoed met een waanzinnig uitzicht op de dalen van Franschoek. We konden hier kiezen uit een groot aantal wijnen en mochten er 5 proberen. Na al die wijntjes, hadden we geen idee meer wat we gedronken hadden.


Na een ritje langs Victor Veste, de voormalige gevangenis waar Nelson Mandela de laatste jaren van zijn gevangenschap heeft doorgebracht, kwamen we in Paarl aan. Wederom 5 wijnen geproefd bij Seidelberg en een overheerlijke dessertwijn (rose) aangeschaft voor een van de volgende dagen op de hotelkamer(s).

Toen was het tijd om weer naar Cape Town te rijden en nadat we ons hadden omgekleed (het weer was inmiddels behoorlijk omgeslagen: harde windstoten zorgden voor een koude lucht). De enkel van Marianne zag er inmiddels minder indrukwekkend uit. Hij was niet dik meer, maar wel bont en blauw. Het lopen ging vandaag ook een heel stuk beter, al was trappen lopen nog een groot probleem. In de V&A Waterfont weer een hapje gegeten. Marianne heeft voor het eerst in haar leven slakken gegeten. Het was een gebakken slakken voorgerecht. Niet echt iets om over naar huis te schrijven, maar ook weer niet onsmakelijk. Daarna werd het tijd om weer terug naar het hotel te keren.

1 opmerking:

Nicky zei

Haaaaaiiii!!!

Leuk om te lezen wat jullie allemaal uitspoken daar!! Klinkt goed en de foto's zien er ook super uit! Wat een prachtg land!
Heel veel plezier nog en ik hou jullie in de gaten!!

Nicky